Maarse Drukwerk

Nog goede voornemens?

Het is nu aftellen dan is het jaar 2015 alweer voorbij. Om de hoek staat 2016 te wachten zodat er met de goede voornemens begonnen kan worden. Misschien heb jij geen goede voornemens maar wel een soort to do lijst voor 2016. Wat zijn jouw plannen voor 2016?

Wij hebben zelf een paar leuke dingen op onze agenda staan en daar zijn wij best een beetje trots op. De belangrijkste mijlpaal is dat wij in 2016 40 jaar bestaan. Het bedrijf is in 1976 opgericht en intussen is er veel gebeurd en veranderd. Veranderingen en ontwikkelingen die ons nieuwe kansen boden, maar soms ook nieuwe uitdagingen met zich mee brachten. We zetten er een aantal voor je op een rij:

– In het jaar 1976 werd het computerbedrijf Apple opgericht. Voor menig grafisch bedrijf is deze computer niet meer weg te denken.
– In 1984 werd de eerste inkjetprinter voor de consumentenmarkt geïntroduceerd.
– In 1985 is er een drukinkt ontdekt die niet uitloopt of afgeeft op handen van de lezer.
– In 1990 werd het programma Photoshop voor digitale beeldbewerking op de markt gebracht.
– In 1992 werd het bestandsformaat JPEG voor het opslaan van digitale afbeeldingen ontwikkeld. Tevens werd in dit jaar het eerste mobieltje geïntroduceerd.
– In 1993 kwam de eerste webbrowser genaamd Mosaic. Internet werd daarmee toegankelijk voor het publiek.
– In 1995 werd met Yahoo de eerste zoekmachine op internet opgericht.
– In 1996 werd de Stichting Internet Domeinregistratie opgericht.
– In 1999 doorbraak van de mobiele digitale telefonie.
– In 2000 kwam de USB stick op de markt.
– In 2006 kreeg web 2.0 meer vorm; een netwerk van sociale platforms waarbij gebruikers de inhoud bepalen.

Uitvindingen die de mogelijkheden en diversiteit voor print en communicatie vergrootten, maar die in eerste instantie een bedreiging vormden voor de grafische industrie. Tegenwoordig zien we dat het scala aan mogelijkheden en communicatievormen nog veel verder is toegenomen. Print- en drukwerk zijn daarbij nog steeds volop aanwezig, mooier en diverser dan ooit.

In 2016 staat voor ons ook de grootste beurs van de wereld voor de grafische industrie op de agenda. Deze vindt eens in de 4 jaar plaats in Düsseldorf. Hier zullen alle nieuwe trends te zien zijn op grafisch gebied. Voor ons wordt 2016 in positieve zin een uitdagend jaar, met in ieder geval deze leuke punten op de agenda.

Uiteraard staan wij met ons team ook in 2016 weer voor jullie klaar om mooie producten te maken. Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een heel gelukkig nieuw jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Muamera Tabakovic

Communicatie & finance

Ik ben in aanraking gekomen met de grafische branche in 2014, toen ik daar aan de slag ging. Wat ik er echt van moest verwachten wist ik niet zo goed. Ja, dat er drukwerk wordt gemaakt, maar verder... Nu ben ik een tijdje werkzaam bij Maarse Drukwerk en begin steeds meer over de branche te leren; hoe leuk deze is, hoeveel mensen er werkzaam zijn en wat er allemaal bij komt kijken om tot het gewenste resultaat te komen. Via mijn blogs wil ik jullie inspireren en een kijkje laten nemen in de grafische wereld, laten zien wat er allemaal mogelijk is. Veel lees plezier.