Maarse Drukwerk

Mijn Magazine artikel ‘ondernemende koppels’

Fabian Maarse geeft leiding aan Maarse Drukwerk. In 2011 nam hij het familiebedrijf over van zijn vader, grondlegger Wim Maarse. Maar Fabian staat er niet alleen voor; Hij runt de onderneming samen met zijn partner Muamera Tabakovic. “Wij houden elkaar perfect in balans. Bovendien kunnen we rekenen op de inzet en betrokkenheid van onze trouwe en vakbekwame medewerkers.”

 

Maarse Drukwerk bestaat inmiddels meer dan veertig jaar. Het bedrijf heeft de economische crisis en de uitdagingen in de grafische sector zonder kleerscheuren doorstaan. Het innovatieve bedrijf ontwikkelde zich zelfs tegen de stroom in. Doen wat je belooft en net een beetje meer, dat is de kracht. “We hebben alles in huis”, zegt Fabian Maarse. “Maar onze gezonde Achterhoekse mentaliteit in combinatie met een vleugje Amsterdamse lef vormt beslist de belangrijkste succesfactor. We kunnen snel schakelen. En nee zeggen, dat doen we niet graag.” De gedreven instelling is erop gericht om het iedere dag beter te doen. “We zijn alert op nieuwe kansen. Je moet niet in het oude blijven hangen”, stelt Muamera. De aanstaande echtgenote van Fabian – het stel trouwt deze zomer – heeft haar draai gevonden bij Maarse Drukwerk. “Het bevalt uitstekend, we hebben onze eigen taken, maar sparren daarnaast regelmatig.”

 

Uitdaging

Fabian kreeg het vak met de paplepel ingegoten en groeide in zijn rol als eigenaar. Hij is het gezicht naar buiten, heeft de dagelijkse leiding en is verantwoordelijk voor de orderbegeleiding. Muamera heeft een bedrijfseconomische achtergrond, is organisatorisch sterk en regelt de financiële zaken en de communicatie. “De taken zijn zo goed verdeeld”, aldus het koppel. “Het is heel uitdagend om het samen op te pakken en we kunnen elke dag weer van elkaar leren.” De vrouw in het gezelschap had geen ervaring in de grafische sector, maar levert inmiddels een flinke bijdrage in de bedrijfsvoering. “Je doet het samen”, merkt Fabian op. “Het werk staat vaak centraal, ook buiten kantooruren. Toch moet je af en toe afstand kunnen nemen. Maar ik ben ervan overtuigd dat de betrokkenheid van je partner mede bepalend is voor het succes van het bedrijf.” Muamera: “Fabian is soms een racefiets zonder remmen. Hij ziet vooral kansen en gaat dan iets te snel. Ik ben iets doordachter en kijk ook naar de consequenties. Dat alles zorgt voor een goed evenwicht.”

 

Maarse Drukwerk biedt een totaalpakket aan van druk-en printwerk onder één dak. “Alles wat met print te maken heeft kunnen wij leveren”. Hierbij kun je denken aan een complete huisstijl, magazines, folders, brochures, visitekaartjes en boeken, posters op groot formaat, digitaal drukwerk, mailings, sign en nabewerking zijn er in vertrouwde handen. Er werd de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in personeel, maar ook in nieuwe machines en technieken. Maarse Drukwerk onderscheidt zich met name door een flexibele aanpak, de klant komt altijd op de eerste plek. “Wij verzorgen alles in eigen huis en zijn daardoor in staat snel te schakelen. Klanten kunnen bij ons vertrouwen op een uitgebreide dienstverlening, sterke service, korte levertijden en natuurlijk de beste kwaliteit, dat spreekt vanzelf.  Onze slogan is niet voor niets ‘Dat voelt goed.’. Aan dat goede gevoel van onze klanten werken we elke dag.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Muamera Tabakovic

Communicatie & finance

Ik ben in aanraking gekomen met de grafische branche in 2014, toen ik daar aan de slag ging. Wat ik er echt van moest verwachten wist ik niet zo goed. Ja, dat er drukwerk wordt gemaakt, maar verder... Nu ben ik een tijdje werkzaam bij Maarse Drukwerk en begin steeds meer over de branche te leren; hoe leuk deze is, hoeveel mensen er werkzaam zijn en wat er allemaal bij komt kijken om tot het gewenste resultaat te komen. Via mijn blogs wil ik jullie inspireren en een kijkje laten nemen in de grafische wereld, laten zien wat er allemaal mogelijk is. Veel lees plezier.