Maarse Drukwerk

Hoe zit het ook alweer met de kleuren?

De printer thuis print full color met CMYK (Cyaan/Magenta/Yellow/K=Zwart), de laatste 4 letters van de kop ‘kleurendruk’ komen overeen.

Voor huisstijldrukwerk biedt het Pantone Matching Systeem (PMS) uitkomst. Dit zijn gestandaardiseerde kleuren  waarmee ontwerpers en drukkerijen werken. De kleuren op jou computerscherm zullen nooit hetzelfde op papier uitkomen, daarom wordt gebruik gemaakt van PMS kleuren om er voor te zorgen dat jou huisstijl kleur overal op papier hetzelfde is.

Aan de hand van kleurenwaaiers kun je zien hoe de kleuren op coated en uncoated papier eruit komen te zien. Coated papier heeft een glanzende papier structuur wordt ook vaak gebruikt voor folders, magazines, kalenders  en brochures. Uncoated papier heeft een wat ruwere structuur en wordt vaak gebruikt voor briefpapier, visitekaartjes en notitieblokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Muamera Tabakovic

Communicatie & finance

Ik ben in aanraking gekomen met de grafische branche in 2014, toen ik daar aan de slag ging. Wat ik er echt van moest verwachten wist ik niet zo goed. Ja, dat er drukwerk wordt gemaakt, maar verder... Nu ben ik een tijdje werkzaam bij Maarse Drukwerk en begin steeds meer over de branche te leren; hoe leuk deze is, hoeveel mensen er werkzaam zijn en wat er allemaal bij komt kijken om tot het gewenste resultaat te komen. Via mijn blogs wil ik jullie inspireren en een kijkje laten nemen in de grafische wereld, laten zien wat er allemaal mogelijk is. Veel lees plezier.