Maarse Drukwerk

Inspiratie voor je drukwerk!

De drukwerkmethoden zijn de laatste jaren veranderd. Wat betreft drukken had je vroeger de keus uit offset of boekdruk. Nu is digitaal drukken erbij gekomen. Dit is een voordelige manier van drukken voor kleine oplage waarbij de kwaliteit niet onder doet aan offset drukken.

Om het drukwerk nog wat meer op te laten vallen en wat extra’s te geven zijn er diverse ontwikkelingen op de grafische markt gekomen. Zoals bijvoorbeeld foliedruk, hiermee krijgt het product een luxere uitstraling. Een mooi voorbeeld is de laatste uitgave van het magazine Vogue die dit heeft toegepast op de letters van de omslag .

Ook erg mooi om toe te passen op het drukwerk is  Spot UV of 3D – lak. Met Spot UV kun je door middel van een hoogglanslak een gedeelte van het product accentueren of extra laten opvallen. Zoals je op de afbeelding ziet heeft dit bedrijf de afbeelding op hun folder hiermee geaccentueerd zodat het product wat zij verkopen hier de aandacht krijgt.  Bij 3D – lak creëer je juist diepte in het drukwerk. Dit zie je goed aan de schoen in de afbeelding.  Het is natuurlijk ook mogelijk om je drukwerk in allerlei mooie vormen te laten maken. Dit gebeurd doormiddel van stansen.

Ben je aan het nadenken over je volgende folder of magazine en wil je deze extra laten opvallen? Misschien is het leuk om bijvoorbeeld een van deze technieken toe te passen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Muamera Tabakovic

Communicatie & finance

Ik ben in aanraking gekomen met de grafische branche in 2014, toen ik daar aan de slag ging. Wat ik er echt van moest verwachten wist ik niet zo goed. Ja, dat er drukwerk wordt gemaakt, maar verder... Nu ben ik een tijdje werkzaam bij Maarse Drukwerk en begin steeds meer over de branche te leren; hoe leuk deze is, hoeveel mensen er werkzaam zijn en wat er allemaal bij komt kijken om tot het gewenste resultaat te komen. Via mijn blogs wil ik jullie inspireren en een kijkje laten nemen in de grafische wereld, laten zien wat er allemaal mogelijk is. Veel lees plezier.