Maarse Drukwerk

Duurzaam papier

Staat duurzaamheid centraal in jou bedrijf? Dan is het goed te weten dat je dit ook in je drukwerk kan doorvoeren door gebruik te maken van één van deze papiersoorten. Deze papiersoorten zijn hier volledig op gericht. Dit komt door de manier hoe ze geproduceerd worden en het verantwoord bosbeheer. Hier laten wij jou kennis maken met een aantal duurzame papiersoorten uit ons assortiment.

Biotop naturel
Voor het produceren van biotop naturel worden geen verse bomen gebruikt maar houtresten. Het verschil met het ‘gewone’ papier is dat biotop minder wit is. Dit papier kan je bijvoorbeeld  gebruiken voor je briefpapier en visitekaartjes.

100% gerecycled papier
Dit is papier dat aan zijn tweede leven toe is  (derde, vierde of misschien wel vijfde leven). Dit papier kan je gebruiken voor bijvoorbeeld brochures en flyers.

Houtvrij en houthoudend papier
Houtvrij betekend hier niet dat dit papier niet van hout is gemaakt, maar dat de stof lignine uit het papier is verwijderd. Hierdoor is het papier wat ruwer en minder geel en dit is gelijk het verschil met houthoudend papier, deze is wat geler en zal ook sneller verkleuren. Het hout dat voor deze papiersoorten wordt gebruikt komt uit duurzaam beheerde bossen. Deze papiersoorten kan je bijvoorbeeld gebruiken voor magazines.

FSC® Certificering
Al onze papiersoorten zijn afkomstig uit een FSC (of PEFC) gecertificeerd bos en zijn herkenbaar aan het FSC-label (of PEFC-label). Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC te houden, kan een product als FSC worden verkocht en mag het FSC-logo erop geplaatst worden. De certificering van deze bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificeerders.

Dat voelt goed!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Muamera Tabakovic

Communicatie & finance

Ik ben in aanraking gekomen met de grafische branche in 2014, toen ik daar aan de slag ging. Wat ik er echt van moest verwachten wist ik niet zo goed. Ja, dat er drukwerk wordt gemaakt, maar verder... Nu ben ik een tijdje werkzaam bij Maarse Drukwerk en begin steeds meer over de branche te leren; hoe leuk deze is, hoeveel mensen er werkzaam zijn en wat er allemaal bij komt kijken om tot het gewenste resultaat te komen. Via mijn blogs wil ik jullie inspireren en een kijkje laten nemen in de grafische wereld, laten zien wat er allemaal mogelijk is. Veel lees plezier.